Retourneren of Ruilen

Voor retourneren gelden de volgende voorwaarden
Je mag je bestelling op elk moment voorafgaand aan de verzending annuleren door een mail te sturen naar info@bellagiornata.nl

Wij doen ons best om je via onze website zo goed mogelijk te informeren over de artikelen. Mocht een artikel toch niet aan je verwachtingen voldoen, dan kan dit geruild en/of geretourneerd worden.

Voor retourneren en/of ruilen gelden de volgende voorwaarden:

 • Stuur nooit zomaar iets terug. Stuur eerst een mail naar info@bellagiornata.nl en vermeld daarin je naam, adres en woonplaats, datum van bestelling, ordernummer en het artikel dat je wilt terugsturen of ruilen.
 • Wacht op een email van Bella Giornata met de retourinstructies. Dit duurt maximaal 2 a 3 werkdagen.
 • U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@bellagiornata.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.”

 • De retourzending moet voldoende gefrankeerd zijn en het risico van verzending ligt bij de klant.

 • Wij zullen het aankoopbedrag (inclusief eerdere verzendkosten) binnen 14 dagen na ontvangst van het artikel op je rekening terugstorten. Let op: wij betalen je de eerder betaalde verzendkosten terug, maar de retourkosten zijn voor jou. 
 • Bella Giornata behoudt zich het recht voor retourzendingen te weigeren, of om slechts een gedeelte van het betaalde bedrag terug te betalen, wanneer het vermoeden bestaat dat het artikel reeds is gebruikt en daardoor is beschadigd.
 • Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Uitsluiting herroepingsrecht
De ondernemer kan de navolgende producten en diensten uitsluiten van het herroepingsrecht, maar alleen als de ondernemer dit duidelijk bij het aanbod, althans tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld:

 1. Overeenkomsten met betrekking tot vrijetijdsbesteding, als in de overeenkomst een bepaalde datum of periode van uitvoering daarvan is voorzien;
 2. Volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;
 3. Producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben;
 4. Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
 5. Producten die na levering door hun aard onherroepelijk vermengd zijn met andere producten;
 6. Verzegelde audio-, video-opnamen en computerprogrammatuur, waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
 7. Kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van abonnementen hierop;
 8. De levering van digitale inhoud anders dan op een materiële drager, maar alleen als:
 • de uitvoering is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de consument; en
 • de consument heeft verklaard dat hij hiermee zijn herroepingsrecht verliest.

MODELFORMULIER VOOR HERROEPING

Download HIER het formulier om je bestelling te herroepen.